Bekännelse
Jag måste bekänna en sak. Angående vardagsmat.
Här kommer det:
Jag är ingen medelhavshemmafru. Spelar ingen roll hur jag än försöker, jag blir max en amatörhemmafru light. Som blir fullkomligt utmattad efter att ha gjort moussaka från scratch.
En sak om sk.vardagsmat, när det innefattar samtliga stekpannor, grytor, kastruller, kärl och alla tillhörande verktyg och redskap man har i huset som rivjärn, trägaffel, sil, redningsbägare, sax, slev och visp , DÅ blir jag lite matt. Inte blir det bättre av en ingredienslista helt befriad från allt som heter halvfabrikat, genvägar och "det här kan du hoppa över". Carl Butler tog moussakan till Sverige och lärde svenskarna att älska den. Men hans recept är old school. Det man slipper är att ysta osten själv och att mjölka kon, och ändå känns det som ett aerobicspass efteråt.
Låt mig ändå säga: det var värt det idag! Bevisen kommer här, ha en trevlig kväll, nu ska jag montera katternas nya golv-till-tak klätterställning och sedan kolla på Prison Break.

2 comments:
Moussaka, den gamla favoriträtten hade jag nästan glömt! Det är ju så gott. Men som du säger, ganska jobbigt att göra. Vill minnas att det ska saltas, vattnas ur och förstekas - inget för en arbetsdag som slutar klockan 18 och en mage som bara rymmer några fattiga lunchknäcke. Men till helgen kanske? Måste bara övertyga Niklas om aubergine är gott. Har för mig att han är lite skeptisk till det.
måste du vara så jäkla seriös på en tisdag. Det är endast ok om du bjuder över oss.
Sötis bild på tora. Argh, mega ont i magen inför tentan imorn. Gav upp idag med pluggandet. Aja, ses på torsdag!Kramis
Post a Comment