May 6, 2006

Björkpollen och lunch

Jag trodde att jag var befriad från allergier tills häromdagen. Särskilt töntiga saker som pollenallergier. De är bara töntarna i amerikanska high school filmer som har allergier. Och så halva Sveriges befolkning och nu även jag. Så efter att ha nästan kliat ut ögonen igår fick jag nästan panik när jag såg GP's pollenrapport för de kommande dagarna. Jag är officiellt, enligt amerikansk filmindustris krav, en tönt. Och klätterställningen...jag lämnade tillbaka den. Köpte en ny. Bild kommer snart. Eftersom jag inte vill gå ut i den sköna pollendränkta vårluften tröstade jag mig med sån där mat som man inte bjuder andra på, inte av egoistiska skäl, men för att det är ju tröstmat. Mycket starkt. Stekt japanskt ris med tonfisk, ärter, skinka och ägg är trösterikt. Dränkt i chilisås förståss och följt av starka feferonisar. Atjoo.

2 comments:

Linda Unnhem said...

Låter som mat helt i min smak! :-) Men vad skiljer japanskt ris från annat ris?

Line said...

ganska mycket, japanskt ris kokas inte med salt. Sedan är det mer kompakt och klibbigt, och smakar alldeles ljuvligt. Dessutom tvättar man riset länge innan det kokas. I min riskokare. Japansk ris används i sushi, även om riset kommer från kalifornien numera...