Vuxenmellis
Idag blev jag vuxen utan att märka det. Systern och jag gick för att handla ost efter jobbet i saluhallen. Det blev en del ostlära, som att getost inte bara är den där vita rullen man smälter på toast utan även kan förekomma i en mild och frisk nästan färskostig variant. Att Appenzellerost finns i olika sorter. Ost äts bäst med vitt bröd bakat på surdeg. Det finns en schweizisk galen ost som heter Rebell. Den är mitt förslag till mer moderna och gastronomiska mandomsprov. Vi fick lukta på den och ryggade tårögda tillbaka. Tydligen äter man den aldrig nykter. Jag förstår varför.
Jag nöjde mig med den milda källarlagrade getosten och väl hemma och för hungrig för att vänta på middagen tog jag en bit på mitt dinkelbröd och ett glas vitt. Det var underbart och den traditionella mellanmålsmaten ostmackan och mjölken kändes väldigt långt borta. Jag blev vuxen.

2 comments:
...och jag blev som ett barn igen! Rebel!
Hm... undrar om jag kan locka Linda & Niklas att testa den där Rebelosten? Min kärlek gillar ju inte lagrad ost...
Alltså, ostkillen sa att man bara serverar sin fiende Rebel. Så, om du vill behålla vänskapen osv...tänk en gång till.
Post a Comment