March 11, 2007

Kinesisk avslutning


Miss K.

Jag anser att man antingen bör börja eller avsluta sin helg med nåt gott. I helgen gjorde jag båda, start med billiga Whisky Sours på after-work och avslutat med kinesisk mat med K. Riktig kinesisk mat, en restaurang där det är 30 kineser och en Line. 30 kineser som alla ska äta söndagsmiddag med familjen. Och så jag och K. Deras risnudlar med Char siu är helt fantastiska. Jag tror jag skulle kunna bli beroende av Char siu. Cha Siu Baau, char siew rice, allt går ner. Jag är dock lite osäker på både stavning och uttal, Lotta?

3 comments:

Lotta said...

Lajn,
Chashao vore pinyin-stavningen... Tyvärr är jag inte så inne på chashao, mest för att jag inte äter kantonesiskt så ofta. Det kanske man ska börja med?

Puss!

Line said...

Det ska man nog börja med, ja. Åtminstone bör man börja med char siu, en bra inkörsport. Tack för pinyinöversättningen.

Anonymous said...

Oh me God! I look sooo glupsk! Var du verkligen tvungen att lägga upp bilden där mitt sanna jag träder fram? Obehagligt. Men ändå härligt.

För övrigt så stavas det ju char siu på kantonesiska och uttalas precis som det stavas. Tycker att Lotta borde prova på det kantonesiska köket lite oftare. Hon kommer bli förvånad över alla delikatesser som lurar runt hörnet.