April 23, 2006

Mat, mat och mat

Det finns dagar där bara tanken på matlagning gör en tveksam, trött eller anti i största allmänhet. Sånt lider jag sällan av och idag ville jag blott dela med mig av lite tankar kring mat! Tias bidrag i år till påskmiddagen hos mamma ser ni nedan och det blev inte bara gott, Tias lärde sig också nya spännande gastonomiska termer a la nakna kocken som: 'toss, drizzle', 'shave' (hyvla, ej raka!) och 'rocket' (ruccola). Att laga mat på andra språk är både spännande och lärorikt kan vi konstatera, vi blev mätta och Tias klokare. 'Warm bread salad of crispy pancetta, parmesan and poached egg' Igår åt jag, Jannis och Tias, håll i er, friterad bounty, japp och mars, tror även milky way slank ned. Detta ackompanjerat av färsk honungsmelon och kärnfria gröna druvor samt långa samtal om att det måste vara det onyttigaste man nånsin kan äta: friterat godis... Efter (ut)flykten till Orienthus här i Götet lagade jag Ho fan (uttalat enligt Sonny 'åh fan!') nudlar med thaichilibönpasta med räkor och wokgrönsaker och smarrigt blev det! Nån som har bra tips på fler saker att göra med Ho Fan nudlar? Finns en smarrig kinesisk rätt med sött kött och dessa nudlar, men jag minns inte vad den heter...

No comments: