April 24, 2006

Och på den sjunde dagen?

Vad är vardagsmat? Tias sa ikväll att det kanske inte var så många som åt sån här mat till vardags och detta fick mig att tänka som vanligt. Tomatsallad med grekisk feta, kalamataoliver, rödlök samt olivolja, balsamvinäger. Berätta för mig vad du äter till 'vardags' och varför! Det som skiljer maten man äter mån-fre från lör-sön är för mig tiden det tar att laga maten, inte innehållet i första hand. Hade jag all tid i världen skulle jag förvandlas till en riktig 'mama' som gjorde långkok långt in på natten i ett stort kök fyllt av familjens alla medlemmar. Nä, om vardagsmat innebär att det ska vara lättlagat och snabbt instämmer jag helt. Men jag håller inte med om att det automatiskt betyder: tristare, gråare och mindre lyxigt! Jag vill äta en riktig lasagne när jag behöver tröst en regnig tisdag, och min snabba fiskgryta när jag längtar efter sommaren en minusgradig onsdag, och Tias stekta lax med varm linssallad när jag vill känna mig god och nyttig på torsdag. Ambitiös? Ja, ambitiös när det gäller min hälsa och min själ. De ska båda få njuta, guds 7 dagar utan inbördes ordning. Jag är inte vardagsrasist, alla dagar är lika värda! Hemlagad tzatziki på fem röda.

3 comments:

Anonymous said...

fan, ditt såg på mycket godare ut än när jag gjorde det. När vi tinade bröder vi köpte på oritnhouse(som hade varit helt nybakat)var det jättetorrt och inte alls gott, så jag blev mkt besviken. Nästa gång vi åker dit får man köpa det nybakat och sen äta det samma dag! jaja. Sov gott, och så ses vi på torsdag!

Line said...

Tinade du det enligt instruktionerna? Trist, jag har också fryst så jag får se hur det blir. Mm, tias biffar var supersmarriga!

Anonymous said...

Det låter fantastiskt att laga så god mat varje dag... Jag har inte lagat mat på evigheter, här är det äta ute som gäller. Det är för det mesta billigare, och så slipper man disk... Tyvärr är saker som ost (ALL sorts ost), oliver, färsk basilika osv. jättedyrt här, annars skulle jag gärna lagat mer medelhavskäk. Fast iofs, "dyrt" är relativt, om ost kostar 40 spänn här och en burk oliver 20, tvekar jag länge innan jag köper. Saker som grönsaker, kött, nudlar, ris är så otroligt mycket billigare än i Sverige. Kanske ska jag sluta gnälla över priset på västerländska varor och börja laga mat igen. Och så vill jag att mina kineskompisar visar mig lite kinamatlagning.
kram
Lotten