Foie gras - nja.
Igår provade jag för första gången halstrad anklever på franskt vis. Jag är ju förtjust i den välstekta varianten som följer med julankan i ugnen varje jul så jag hade höga förväntningar på fransmännen variant. Hm. Låt mig säga att det var fett. Fett inte gott. Det var en fettklump, nej två, som smakade mycket kött men hade konsistensen av fett. Till serverades något oidentifierbart lika fett, fast i majonnäsform. I små crustader. Nån som vet? Det var inte aioli eller nåt kryddigt eller syrligt, det smakade som majonnäs kanske gör innan det är färdigt...typ.
Jag mådde sedan illa resten av kvällen och kunde därför inte njuta av den annan så utmärkta sjötungan som serverades som huvudrätt. Foie gras - första och sista gången.
Bara så ni vet. Ja...
2 comments:
Jag borde ha varnat dig. Det är klart att gåslever är både fett och äckligt! Synd att du mådde illa, jag och troligen ingen annan heller märkte det!
Nä Hasse, jag höll god min men åt inte upp hela. Därför behövde jag den kalla luften på min promenad efter middagen. Och ja, du borde varnat mig. ;)
Post a Comment